Ho Sin Sul (Selvforsvar)

Her vil dere kunne se de fastsatte selvforsvarsteknikkene vi har i pensum. Bergen Vest Taekwondo trener Taekwondo som en tradisjonell kampkunst og vil dermed undervise i mye mer enn "bare det" som er i pensum, men på gradering er det de teknikkene som er fastsatt i pensum som vil bli testet.


Palmok Japki

Selvforsvarsteknikker som forsvar om motstanderen griper håndleddet/ håndleddene ditt/ dine. Vi har 8 fastsatte teknikker i vårt pensum mot holding av håndledd. I klippet under er alle 8 demonstrert. Noen av teknikkene krever litt finesse, så lytt til instruktøren når disse trenes. Videoklippet er kun for egenstudie i tillegg til instruksjonen i Dojang, man kan ikke lære disse kun ved å se på videoen.Mom Japki

Mom Japki er selvforsvar mot holding av kropp. Motstanderen kan gripe oss på mange måter og i undervisningen vår vil en elev får lære seg hvordan man takler mange ulike grep, men i pensum er det 4 forskjellige grep som er påkrevd og som vil bli testet. Disse 4 kan man se under. Klippene er kun ment som et hjelpemiddel for selvstudie, de erstatter på ingen måte underivsningen man får i Dojang fra en instruktør. 

Mom Japki 1:

Mom Japki 2:

Mom Japki 3:

Mom Japki 4:


Jireugi

Selvforsvar mot slagteknikker. Igjen så vil en elev få lære seg forsvar mot et vidt spekter av angrep. Vi har mange ulike teknikker, men det viktigste er å forstå de underliggende prinsippene som teknikkene bygger på. Da slipper man å måtte lære en spesifikk teknikk for et spesifikt angrep, men kan tilpasse seg naturlig mot alle angrep. De individuelle teknikkene man lærer er kun eksempler på disse underliggende prinsippene. I Bergen Vest Taekwondo blir man testet på 4 spesifikke teknikker mot slag, da er det 2 mot hode og 2 mot kroppen. Forsvarene er 2 som benytter seg av fremste armen som forsvar, og 2 som benytter seg av bakerste hånden som forsvar. Videre inneholder de kontrollteknikker  i tillegg til parering og motangrep.

Jireugi 1

Jireugi 2

Jireugi 3


Jireugi 4